What about the cheap whores?

18-08-2021

Vandaag eens een blogpost die niet (volledig) over mij gaat. Het onderwerp is mij de laatste tijd steeds nauwer aan het hart is komen liggen. Aangezien ik toch al maandelijks 30 000 views krijg op mijn website van 'wandelaars' en content-'zoekers' heb ik toch besloten om even iets te schrijven over de 'lagere wallen' in deze sector. Opnieuw een warrige manier van schrijven (zoals altijd) 😊

Ik spreek hier vooral uit eigen observaties, ervaringen en wat ik te horen krijg van de mensen die bij mij op bezoek komen. Voel je vrij om mij te mailen als jij een andere visie hebt of andere insteken kan aanbrengen. 

Bij afspraken heb ik de gewoonte om na te gaan of het de eerste keer is dat je afspreekt met een meisje van plezier en wat de vorige ervaringen met andere dames geweest zijn. Zoals vaak vallen de ervaringen tegen, mist er iets of gaat men toch met een half-half gevoel naar huis. Ik heb hier niet de intentie om de high-class sector te bespreken. Ik ga het eerder hebben over de dames die heel negatief bekeken worden: de goedkope, (vaak) anderstalige meisjes. Ik vind het jammer dat er vanaf het begin aan al direct zeer negatief gesproken wordt over hen. Ik ga het zeker niet volledig verdedigen, maar ik ga wel proberen een context te scheppen voor jullie vanuit de eigen ervaringen. Er zijn (om een grove indeling te maken)  twee type mannen in deze sector: de 'ik-wil-zo-snel-en-zo-goedkoop-mogelijk-neuken-mannen' en dan hebben we de mannen die liever iets meer betalen en meer exclusiviteit wensen. De eerste categorie zal ik niet/nauwelijks bespreken want die komen niet op mijn website kijken want ik heb volgens heb 'een poes met diamantjes op' en met die mannen valt ook nauwelijks in discussie te gaan. Laat staan dat ik de essentie van deze blogpost in hun kop geramd krijg. Met de overgrote meerderheid van de mannen die dit lezen is dit wel het geval. Dus deze blog is aan jou gericht. 

Ik hoop ooit een grote bijdrage te kunnen leveren aan het doorbreken van het taboe rond sekswerk. Er heerst nog steeds een groot taboe hierrond, zowel als 'klant' en als 'hoer'. Door dit taboe is er ook een grijze (en zelfs zeer donkere) zone ontstaan die voor de overgrote meerderheid van de bevolking niet gezien wordt en zelfs niet geweten is dat ze bestaat. Mensen die toch regelmatig naar meisjes zoeken op internet, zien als snel dat er ook verschillende 'hoertjes' bestaan op het internet. Je hebt de klasse-dames, die de meerderheid van de mannen niet willen omdat ze waarschijnlijk vastgeroest zijn in deze sector, enkel dure spullen willen en bovendien bakken geld kosten. Dan heb je de gradatie eronder, waar ik toe behoor (denk ik). Dit is de klasse die niet alle luxe wil, maar toch wel de waarde van het eigen lichaam kent en net boven het gemiddelde tarief services biedt. Daarna heb je dan de 'gemiddelde' meisjes, die rond de 150/uur vragen een degelijke maar niet de beste service biedt (ik neem telkens het gemiddelde, ik weet dat er uitschieters en blunders tussen zitten ook). Ik vind alleszins dat deze dames hun tarief best mogen optrekken want ze verkopen tenslotte nog steeds hun lichaam (jaja, de meerderheid zal hier van jullie niet mee akkoord zijn). Als laatste heb je dan de hele goedkope dames die aan 120/uur of minder werken. Dit zijn de dames die ik zal bespreken in deze blog. Ze zijn niet minderwaardig, maar vaak wel onwetend, en daar kan jij dus wel mee helpen. En ja, dan heb je nog de raamprostitutie en de tippelaars, maar die zijn niet altijd online te vinden dus die laat ik in deze blog buiten beschouwing. 

Goedkoop is niet altijd slecht

Veel van deze dames zijn anderstalig. Maar dat wisten jullie dan ook wel al denk ik. Deze zijn gevlucht uit hun land, naar hier gelokt via een pooier of zijn hier om een of andere onbekende reden in België verzeild geraakt. Laat me beginnen bij de vrijwillige anderstalige dames (die wel ferm in de minderheid zijn). Het is vaak een groot probleem als je in een land komt waar je de taal niet spreekt, als je er niemand kent en dan hopeloos wordt omdat je dringend inkomsten zoekt. Dan komen ze terecht in de seksbranche en stelt iemand voor om een advertentie te maken op Redlights of dergelijke (is het dan nog echt vrijwillig?). Meestal is het dan een man of een andere vrouw die er dankzij een andere man is ingerold. Aangezien het tips van een man zijn, krijgen de dames dan te horen dat ze een 'geile advertentie' moeten maken en foto's moeten maken van hun naakte lichaam. Door de Belgische mentaliteit denken wij dan 'eww, da's echt degoutant en vulgair'. Maar aangezien de vrouwen niet beter weten posten ze deze advertenties en krijgen ze dus elke dag berichten van de mannen die zo snel en zo goedkoop mogelijk willen neuken. Dat zijn de varkens onder ons. Geloof me, been there done that. Ik heb al met veel van die meisjes gebabbeld en ik heb dus ook al screenshots van hun berichten gekregen. Als je ooit met een dame als deze afspreekt, kan jij als degelijke man deze vrouw in kwestie wijzen op het feit dat dat hier de norm niet is om geile platvloerse advertenties te maken. De vrouw krijgt dan eindelijk eens te horen van een man dat een klassevolle advertentie even goed werkt, of zelfs beter. Met een klassevolle advertentie zal de dame ook al meer positieve berichten krijgen. Wat voor een effect dit op langere termijn heeft bespreek ik verderop. 

Leuke afspraken met respect zorgt voor een betere service

Ik probeer nu even een context te scheppen om als man een beetje in de schoenen van een werkmeisje te staan. Stel je voor dat je in een grote financiële nood zit en dringend geld nodig hebt. Je wordt dan benaderd door een man met een voorstel waarvan je wéét dat dit vreemd aanvoelt. Maar je lijdt echt honger (ja, er zijn veel mensen die zo leven, o.a. ikzelf ooit). Je hoofd denkt 'nee, doe dat niet' maar je lichaam craved naar veiligheid, naar warmte, naar eten... Uiteindelijk neemt het primaire instinct over en zeg je toe op het voorstel. Je blijft achterdochtig maar je plant de eerste afspraak in. Vol zenuwen ga je naar de eerste afspraak waar je 120/uur krijgt van die man die seks met jou zal hebben. Wanneer je elkaar ziet krijg je als mooie jonge achttienjarige een man in de veertig met een buikje, weinig hoofdhaar, een stoppelbaard, wat grijzig haar en scheve voortanden. (op zich niks mis mee, maar zoals ik zei: stel je in de plaats van het meisje).
Je begint te twijfelen aan jezelf:
'waar ben ik mee bezig?'
'Ik heb nog nooit seks gehad met een oudere man die ik niet ken'.
'Ben ik zo laag gevallen?'
'Maar ik heb het geld nodig om te kunnen eten en om mijn familie te helpen'.
'Oké, ik ga het toch doen.'
Je gaat samen naar de kamer en je ziet zijn stijve al in zijn broek zetten. Hij ademt luid als hij op bed gaat zitten en hij kijkt je met een blik aan die je het gevoel doet geven dat je een stuk vlees bent. 
'Kom eens hier lekker ding. Laat me eens voelen aan jouw lekkere borsten.' Je laat je naar je toe trekken en als hij je gezicht niet kan zien, dan trek je een gezicht vol walging: WAAR THE FUCK BEN IK ME BEZIG. hij stinkt naar zweet, eww. 
Je gaat terug rechter zitten en zegt dat hij eerst moet betalen. Dat is blijkbaar regel nr 1. Met halve tegenzin reikt hij naar zijn portefeuille en pakt er 120 euro uit. Hij geeft het aan mij alsof ik met de grootste dankbaarheid het geldt moest aannemen en een knieval moest doen (je weet wel op welke manier dan...). Het zou eerder omgekeerd moeten zijn denkt de dame dan. Anders kan je nooit zo een mooi meisje krijgen. Hij doet zijn ding. Een 40-jarige, dikke man, met een stoppelsnor, grijzend haar die stinkt naar zweet ligt op het mooie, achttien-jarige meisje te pompen. 'Dit vind je lekker he schatje? Ik merk het... je wordt helemaal nat'... zegt hij dan terwijl hij met zijn vingers bij haar naar binnen gaat. De slecht afgeknipte nagels doen verschrikkelijk veel pijn bij haar maar ze reageert er niet op omdat ze helemaal verlamd is van het hele gebeuren. Hij blijft het hele uur bezig en ziet niet in dat het meisje er helemaal geen plezier in heeft. Hij had trouwens 50 euro meer betaald om zonder condoom te mogen neuken dus dat voelde al helemaal degoutant aan. Na de daad trekt hij zijn kleren aan en laat hij haar zo op bed liggen als hij naar buiten gaat. Hoe voelde zij zich? Gebruikt. Gebruikt voor €120 euro. 
Dit was trouwens hoe mijn eerste ervaring gelopen is. Ik ben naar huis gegaan en heb de hele avond gehuild onder de douche met kleren aan en met mijn kat op mijn schoot.

De volgende dag begon het opnieuw, alleen waren het er dan meer. Met nauwelijks tijd tussen om te bekomen. Nu moet jij mij eens vertellen hoe een vrouw als deze plezier kan hebben in haar job als ze dag in dag uit moet werken op deze manier? En ja, ik zeg moeten want de overgrote meerderheid werkt onder een pooier. Zo ben ik dan nu toegekomen bij de meisjes die onder een pooier werken. Dit was onder andere ikzelf. Na een immens lange werkdag van 16 uur (ja! 16 uur) mocht ik dan nog eens passeren om 40% af te geven aan mijn pooier. Even benadrukken: 16 uur werken was in mijn geval ook 16 verschillende mannen. Ik ging elke dag huilen onder de douchen met mijn kleren aan en mijn kat op mijn schoot. Naarmate ik langer werkte voor hem, en ik de meest gevraagde meid was van al zijn 'koopwaar', kon ik wel een beetje eisen stellen. Ik moest nog steeds seks hebben zonder condoom, ik moest nog steeds anaal en SM doen (wat ik allemaal echt niet wou). Ik kon hem toch overhalen om mijn tarief hoger te zetten. Dit was tenslotte ook een win voor hem. Mijn tarief werd dus veranderd naar 250/uur, wat dan 150 euro voor mij was telkens. Dit voelde voor mij toch al iets beter, ondanks ik nog steeds een heel pak moest afgeven aan iemand anders die gewoon afspraken in mijn plaats maakte en mij alles per SMS doorstuurde. Ik werkte nog steeds zoveel uren, soms heel erg vroeg in de ochtend, en vaak tot een gat in de nacht. Dit is het leven dat de meeste dames hebben. En weggaan is helaas geen optie want dan worden deze dames in elkaar geklopt, het leven zuur gemaakt of zelfs erger. In de echte mensenhandel sector worden de dames die protesteren aan de ergste klanten gegeven met de meest pijnlijke en degoutante eisen. Een van de meisjes die voor mijn pooier werkte is express aan een klant 'gegeven' die HIV-positief was omdat ze probeerde weg te geraken. Ikzelf begon uiteindelijk mijn eigen telefoonnummer te geven aan 'vaste klanten' zodat ik met hen kon afspreken en alles kon behouden. Uiteindelijk maakte ik een eigen profiel aan en ik ben zo stap per stap weggeraakt. Ik ben wel enorm gestalkt, bedreigd etc. geweest en ben uiteindelijk tot aan de politie geraakt (pas na enkele jaren uit schrik). 

Mijn grote punt na dit verhaal is dat jij een van die mannen kan zijn die deze vrouwen kan helpen. De meeste mannen die bij mij geweest zijn waren allemaal die klootzakken die hun zak wilden legen in een mooi meisje zonder verder na te denken. Maar het zijn die mannen die de branche zo degoutant houden. Als je afspreekt met een meisje waarvan je vermoed dat er meer aan de hand is kan je proberen hulp te bieden. Ik bedoel dan niet dat je eigenhandig de pooier in elkaar moet rammen (raad ik ten zeerste af), maar je kan wel het advies geven dat er hulp is voor dames als hen. Je kan hen doorverwijzen naar Violett. Dit is een hulporganisatie die o.a. helpt bij mensenhandel, maar ook bij financiële hulp, uitkeringen aanvragen, gratis SOA-testen, psychosociale hulp etc. Als ik had geweten dat er voorzieningen als deze waren dan had ik mezelf veel leed kunnen besparen. Het is trouwens een sociaal werkster van die organisatie die met mij mee naar de politie is gegaan. Ik heb nog steeds goed contact met hen en ik voel mij er zeer welkom als ik er op bezoek ga. Please spread the word. Je kan ook advies geven aan de dames om een klassevolle advertentie aan te maken met de reden dat deze nettere mannen aantrekt. Je kan het advies geven om een hoger tarief te hanteren (de laagste grens ligt rond €150 euro per uur, alhoewel het steeds vaker naar de €180 begint te neigen door de coronacrisis). Ja, daarmee schiet je misschien in je eigen voet, maar het kan echt wel het verschil maken voor de vrouw haar gemoedsrust om meer geld te krijgen voor dezelfde diensten. Als de vrouw meer geld krijgt voor dezelfde diensten, dan moet ze er minder mensen voor zien. We kunnen klagen over hoe de branche in elkaar zit, maar we kunnen ook allemaal een kleine bijdrage doen om het voor iedereen menselijk te houden. Als de branche menselijker behandeld wordt, en de vrouwen niet meer zozeer als vlees behandelt worden, dan kunnen we een grote stap naar normalisatie zetten. Nu is het grote maatschappelijke beeld vooral gebaseerd op deze doelgroep van vrouwen en mannen terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Ik merk al dat meer en meer vrouwen hun eigen waarde beginnen in te zien. Ik merk dat er steeds meer 'high-class' dames beginnen werken en ik vind dat best een goed teken. We spreken namelijk nog steeds over mensen. We spreken over mensen die iemand zijn dochter of moeder kan zijn en velen lijken dat te vergeten als het bloed naar beneden gezakt is. 

Als de vrouwen kunnen vragen wat ze zelf willen (en niet de mannen die proberen afdingen), als we zelf onze grenzen kunnen bepalen en meer respect krijgen, dan zullen de dames het niet meer tegen hun zin doen. Ikzelf heb mijn tarief nu hoger gezet (al zou ik deze liefst van allemaal verdubbelen). Ik heb meer leuke afspraken. Ik krijg enorm veel respect en daar ben ik erg blij om. De mannen die mij het gevoel geven dat ze mij als persoon zien, en niet als een stuk vlees, die krijgen van mij de best mogelijke service. Waarom? Omdat ik mij er goed bij voel. 
Ik krijg nog steeds dagelijks mails als:
'Ik wil een hoer neuken, kan jij voor €50 vanavond?'
'Doe je vluggertjes ook want ik wil niet zoveel betalen voor seks'
'Neuk gij zonder condoom?'
'Ik heb aan 1 uur genoeg ze, gij wilt gewoon meer geld en ik wil gewoon seks dus wa is't probleem?'
'gij denkt dat ge een gouden poes hebt met diamantjes op zeker? ge moogt best wa goeikoper staan'
'ik wil u kapotneuken en slaan, mag da? ik doe da graag bij neuksletten als jij. Je moet uw plaats kennen'.
(allemaal letterlijk neergetypt zoals gekregen)

Dit soort mensen zorgen er niet voor dat ge uw job graag doet. In elke job kan je wel enkele voorbeelden geven wat denigrerend kan zijn en als je over uw eigen job nadenkt dan weet je dat dit erg kwetsend is en geen reëel beeld is van jouw job. 
Een huishoudhulp wordt ook vaak scheef bekeken als ze vertellen wat ze van job doen.
Een verkoper in een winkel wordt vaak bekeken als een persoon die weinig hersenen heeft en weinig ambities heeft
... 
Net als bij gewone jobs doen die opmerkingen pijn, alleen is er bij onze job nog een andere belangrijke factor: wij stellen ons letterlijk bloot en hebben seks met mensen. Seks is maatschappelijk gezien als één van de meest intieme zaken die men kan hebben. Vandaar dat sekswerk ook zo'n groot taboe is want je hoort het enkel te doen met mensen die je liefhebt. Maar hoe kan je met plezier seks hebben als je dat moet doen met een persoon die jou niet liefheeft en respecteert? Je hoeft elkaar daarom niet persé te kennen maar een beetje respect en erkenning is op zijn minst, en dat voor eerder welke dame aan eender welk tarief. 

Ik doe mijn job érg graag, echt. Maar da's ook alleen sinds de laatste 2 jaar. Dan ben ik zelf beginnen bepalen hoeveel ik vraag. Ik negeer alle afdingers en klootzakken maar het kwetst mij nog steeds. Ik bepaal zelf wat ik wel en niet doe, ondanks dat ik nog steeds dagelijks mails en berichten krijg of ik geen uitzondering wil maken. Waarom zou ik dat ook doen? Ik ken u niet en jij respecteert dan duidelijk mijn waarden niet denk ik dan. De beste beslissing die ik ooit gemaakt heb is om 2 uur af te spreken. Ik krijg nog steeds dagelijks mails of 'het echt niet kan'. Neen. Ik vind 2 uur afspreken fantastisch. Dus ja, spaar maar als je mij toch wil zien want ik ga nooit meer voor minder. Ik raad het ook aan aan alle andere dames: SPREEK 2 UUR AF. Veel relaxer, meer respect, meer plezier, meer kans op het ontwikkelen van een band met uw afspraakje. "t is echt een win-win voor zowel de dame als de heer. Ik heb veel mensen die twijfelen of het toch echt niet te lang is, maar achteraf zegt de meerderheid mij dat het echt een goed idee is om minimum 2 uur af te spreken. Ik bepaal ook zelf mijn voorwaarden waar ik afspreek. En zoals bij alles, blijven er steeds mensen proberen om hun eigen hand er naartoe te zetten: kan je toch echt niet daar of daar afspreken? Neen. Mijn regels, mijn voorwaarden. Ik heb het gehad om iedereen behalve mijzelf te plezieren. En ik zal er ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk vrouwen hetzelfde doen in de toekomst.
Bij elke revolutie is het begin het zwaarste, maar weet alvast dat ik er deel van zal uitmaken. Ik verwacht nu niet dat je hier persé iets mee zal doen, maar hou dit alles gewoon in je achterhoofd als je ooit nog eens afspreekt met een meisje. Iedereen heeft zijn verhaal. Iedereen is een persoon. Behandel ze dan ook zo.

Support mijn werk aan de hand van een geschenkje van de wishlist of tip via PayPal.

X Belle